over ons en ons bedrijf

 Ons bedrijf bestaat sinds 1996.

 

Al ruim 35 jaar een begrip in de omgeving, en al reeds vele jaren eerder is de naam Braam een begrip in de transportwereld. Opa die Bramo runde en vader Braam eigenaar van Braam Wijchen, waren echte transportondernemers in hart en nieren. 

De kleuren blauw/wit kenmerkten de vrachtwagens, onze BB trekkers kenmerken zich nu in de witte trekkers met zwarte logo's.

Gerard Braam kreeg drie zonen waarvan ik,  Bas Braam (de jongste) de eigenaar werd van BB transport. Na enkele jaren samen een bedrijf met mijn oudste broer Gerard jr te hebben gehad Eurobraam, besloot ik voor mezelf te starten. De samenwerking met mijn oudste broer bleef in stand en we werkten in een nieuwe vorm nog veel en plezierig samen. Sinds mei 2023 hebben wij het grootste deel van de werkzaamheden overgenomen van Eurobraam.  De middelste broer Maerten doet ook in transport maar dan in de bemiddeling van gebruikte en nieuwe vrachtwagens en trailers, en trailerverhuur.  Ook hierin ontstond een mooie samenwerking daar deze broer een gedeelte huurt in ons pand en loods aan de Pieterzeemanstraat in Wijchen.

 

Onze werkzaamheden zijn veelzijdig.  We beschikken over 10 vrachtwagens en meerdere opleggers. Wij trekken ook trailers voor derden, onze opdrachtgevers kunnen rekenen op een flexibele en snelle inzet. Wij hebben veel chauffeurs in ons bestand die we in kunnen zetten, waardoor  de trekkers multi-inzetbaar zijn. Flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn dan ook de pijlers waarop we bouwen!

 

Duurzaamheid, zuinigheid en milieu staan bij ons ook hoog in het vaandel! We werken met het nieuwste materiaal en waren zelfs in Nederland een van de eersten die met een nieuw model Scania de weg op gingen, alsook met de nieuwste Daf XG+ Ons wagenpark bestaat uit Scania en Daf, schoon en erg gebruiksvriendelijk! 

 

Onze trekkers rijden ruim 160.000 kilometers per jaar, allen euro 6 norm.  De trekkers zijn ADR uitgerust en met BV3 alarmen.  In bezit van een modern voertuigvolgsysteem.